Alföldi Mozaik

2019.jan.13.
Írta: Alföldi Mozaik

Javában zajlik a Hungerit Kupa

Sokéves hagyománya van már a regionális teremlabdarúgó tornának, idén is szépszámú csapat nevezett a versengésre. Kiélezett küzdelmek, látványos gólok, jó hangulat jellemzi a rendezvényt.

img_20190113_145343.jpg

Több csoportban zajlik a küzdelem, hétről-hétre összegyűlnek a kispályás labdarúgás szerelmesei egy közös játékra a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban. Ottjártunkkor a "B" csoportban játszott egymással a Mindszenti Fiúk és a Kutyaütők csapata. Előbbi formáció, amely döntő többségében a Mindszenti Sport Club SE megye II-es labdarúgó csapatának játékosaira épül, meggyőző 3:0-ás sikert aratott. Ízelítő felvételünk arról, hogy milyen is egy mérkőzés a Hungeriten:

A tornán külön csoportokban lépnek pályára a szeniorok, az igazolt és a nem igazolt játékosok is. Aki egy kis sportos programra vágyik, látogasson ki vasárnaponként a szentesi sportcsarnokba. A fordulók programjáról innen lehet tájékozódni.

Az X-Faktor után is a zenei életben

A népszerű tehetségkutató tavalyi évadjának negyedik helyezettjeként zárt a mindszenti Tóth Bettina. A műsor végeztével sem szakadt el a zenéléstől, folyamatosan építi azóta is a karrierjét.

toth-bettina-zsolti-a-beka-b-lga_image_70dd013b4c912f8f1a4cfd232bcf_16-9.jpg

Fotó: RTL Klub

Betti -művésznevén Jacey Dawn- már az általános iskolai tanulmányok során is bontogatta szárnyait: díjazták az Amatőr Kistérségi Fesztiválon, ballagásán pedig a Kultúráért díjat vehette át. Az X-Faktor-ban ByeAlex mentoráltjaként hajszál választotta el a döntő héttől, a negyedik helyen zárta a versenyt. Raptudásával üde színfoltja azóta is a zenei életnek, karrierje egyre jobban ível felfelé. Ez idáig két dal jelent meg tőle, mindkettőt közreműködővel jegyzi: Kállay-Saunders András és Burai Krisztián oldalán láthatjuk a megtekintésre kötelezően ajánlott videókban:

Ezt érdemes látni, a bátraknak kipróbálni: óriáskerék Szegeden

Nem mindennapos élményben lehet része annak, aki ellátogat a megyeszékhelyre. A karácsonyi vásár idei fő attrakciójaként óriáskerékről csodálhatjuk meg a várost.

img_20181208_175521.jpg

Szombat délután igencsak hosszasan kellett várakoznia annak, aki felszállásra vállalkozott. Az óriáskerék rendkívül népszerű kicsik és nagyok körében egyaránt. A szegedi karácsonyi vásár egyébként évről-évre bővül, érdemes kilátogatni az adventi időszakban a Széchenyi- és a Dóm térre egyaránt. Videónkon a "Szeged Eye":